Milyen alkalmazások nevezhetők a versenyen?

  • Melyet a versenykiírásban szereplő kritériumoknak megfelelő csapat tagjai maguk fejlesztetettek valamelyik elterjedt mobil platformra (Android, iOS, Windows Phone), magyar nyelven. 
  • A nevezett alkalmazásnak a közigazgatás témaköréhez valamilyen módon kapcsolódnia kell.

A versenyre olyan szoftverek nem nevezhetők, amelyek korábbi 1app versenyen vagy más alkalmazásversenyen már díjazottak voltak, vagy megjelentek az egyes mobilplatformokhoz tartozó áruházakban, illetve nem használhatók teljes értékűen magyar nyelven (többnyelvűség nem kizáró ok).

Az alkalmazásnak nem kell komplettnek lennie, prototípus alkalmazások is nevezhetők.

Miért indítjátok az 1app közigazgatási alkalmazásfejlesztő versenyt?

Az első közigazgatási mobilalkalmazás-fejlesztési verseny célja, hogy a fiatal, az infokommunikáció világában jártas korosztály közelebbről is megismerkedjen a leggyakoribb közigazgatási ügyekkel, és ötleteikkel, javaslataikkal hozzájáruljanak a különböző ügyintézési eljárások egyszerűsítéséhez, felhasználóbarátabbá tételéhez.

Felmerülő kérdés esetén hol érdeklődhetek?

A versennyel kapcsolatban BME Mobil Innovációs Központ elérhetőségein érdeklődhetsz.

Milyen díjakat nyerhetek a versenyen?

A versenyen a támogatók által felajánlott értékes nyereményeket adjuk át a díjazottaknak.

Csak natív alkalmazások nevezhetők?

Nem. Bármilyen framework segítségével készített programot nevezhetsz, tehát a natív appok mellett várjuk a crossplatform alkalmazásokat is. Nevezthetőek tehát például Xamarin, PhoneGap, Unity illetve ezekhez hasonló keretrendszerrel fejlesztett programok is.

Nevezhető az alkalmazás, ha a felhasznált hangokat illetve grafika egyes elemeit nem én készítettem?

Tudjuk, hogy nem mindenki engedheti meg, hogy egyedi grafikát, esetleg hangokat készítsen vagy készíttessen alkalmazásához, így az interneten elérhető  ingyenesen felhasználható vagy megvásárolt 'royalty free' betűtípusok, zenék, hangok, textúrák felhasználása természetesen megengedett. Az 1app versenyen a programozók, fejlesztők versengenek, a programkód az, aminek saját készítésűnek kell lennie. 

Szükséges igazolnom, hogy tanuló vagy hallgató vagyok?

Az 1app közigazgatási alkalmazásfejlesztő versenyre való nevezésnek nem feltétele a tanulói vagy hallgatói jogviszony. A versenyen csapatban indulhatnak olyan cselekvőképes magyar állampolgárok, akik a nevezés napján már betöltötték a 14. életévüket, de még nem töltötték be a 29. életévüket. Egyéni indulók is nevezhetnek, ebben az esetben egy személyes csapatról beszélünk.

Mit kell tartalmaznia az alkalmazáshoz feltöltendő dokumentációnak?

Bármilyen, a nevezett alkalmazáshoz kapcsolódó dokumentum feltölthető. Nincsen tartalmi megkötés, ugyanakkor az alábbi témákból lehet például érinteni: A szoftver célja, funkciói, felépítése, platform, rendszerkövetelmények, hogyan kell telepíteni az alkalmazást, hogyan kell használni az alkalmazást, fejlesztői dokumentáció (pl alkalmazás felépítése, modellek, nézetek, vezérlők) stb. Terjedelem kapcsán: 2-5 oldal javasolt.

Csak magyar nyelvű alkalmazásik nevezhetők?

Magyarnyelvű és többnyelvű alkalmazások nevezhetők.